Info omtrent coronavirus

Nu het nieuwe Coronavirus Europa en ook Nederland binnen trekt, hebben steeds meer mensen vragen. Dat kunnen we ons goed voorstellen, vandaar dat wij onze relaties via de mail met onderstaande hebben benaderd.

We kunnen op dit moment enkel communiceren in lijn van hoe onze beroepsgroep, het RIVM en de Rijksoverheid dat ons adviseert te doen, en dat is als volgt:

Voor betrouwbare actuele informatie kunt u uw medewerkers verwijzen naar www.thuisarts.nl.

Het RIVM geeft advies aan artsen, laboratoria en GGD’s over de aanpak van een eventuele uitbraak van het Coronavirus. Wanneer u algemene vragen heeft, kunt u op dit moment het best terecht bij het RIVM (www.rivm.nl). 

Op www.rijksoverheid.nl vindt u informatie over meldingsplicht voor artsen en reisadviezen. 

Via https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-voor-werkgevers-en-werknemers vindt u een reactie op veel gestelde vragen over het Coronavirus voor werkgevers en werknemers.

Wij adviseren u en uw medewerkers de media goed in de gaten te blijven houden omtrent actuele mededelingen die vanuit de Rijksoverheid c.q. het RIVM regelmatig worden gedaan.

Wij als bedrijfsarts zien dagelijks vele mensen op ons spreekuur, zowel op de werkplek als op ons kantoor te Elst. Na intern overleg hebben we met elkaar besloten hier in de komende periode kritisch mee om te gaan. Dit betekent in concrete zin dat het secretariaat van Hosmus Synergie op de middag voorafgaand aan de dag dat mensen een fysieke afspraak hebben op locatie (werkplek) óf op onze praktijk in Elst (en op de maandagen, de vroege maandagochtend) contact zal opnemen met de betreffende medewerker.

In dit gesprek zal samen met de medewerker het volgende door genomen worden:
– Bent u recent in China, Iran, Singapore, Zuid-Korea of Noord-Italië geweest of bij iemand die het coronavirus heeft?
– Heeft u op dit moment koorts (38 graden of hoger)?
– Hoest u of ademt u moeilijk (luchtwegklachten)?

Mocht een van bovenstaande aan de orde zijn, dan zullen wij uw medewerker adviseren per omgaande telefonisch contact op te nemen met zijn of haar huisarts.

De afspraak die betreffende medewerker met ons heeft zal worden omgezet naar een telefonische afspraak op het betreffende tijdstip van de fysieke afspraak, dan wel in gezamenlijk overleg (uiteraard dan ook met u) worden verzet naar een later tijdstip.

We hopen op uw begrip voor de maatregelen die wij hierin nemen, niet enkel in ons eigen belang maar ook voor uw medewerker en uw bedrijf. Voor vragen en / of nader overleg zijn wij uiteraard bereikbaar.